Algemeen
1. Wat is coaching?

De Beroepsorde voor professionele Coaches (NOBCO) hanteert de volgende korte omschrijving: “Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen.”
Daarnaast hanteren zij de volgende definitie: “Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en zelfregie, en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Coach en gecoachte nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.“

Coaching is gericht op het hier en nu, helpt je bij je eigen ontwikkeling, is toekomstgericht en helpt bij het vinden van toepasbare oplossingen.

2. Voor wie is coaching?

Zowel particulieren als medewerkers van bedrijven kunnen gecoacht worden. Het verschil zit ‘m in wie de kosten betaald. Een particulier of ZZP-er kan op eigen initiatief een coach inschakelen en betaalt de kosten zelf. Zakelijk betaalt het bedrijf de kosten van coaching. Zowel medewerkers als managers als directeuren van een bedrijf kunnen een coach inschakelen.
Omdat coaching geen therapie is, is het niet geschikt voor mensen met een trauma, verslaving of andere ernstige psychologische problemen. Deze mensen kunnen zich via de huisarts door een psycholoog laten behandelen.

3. Wat doet een coach?

Als coach heb ik de rol om je te helpen inzicht te verkrijgen, aan te moedigen, te ondersteunen, te spiegelen, bij te sturen, te begeleiden en te confronteren vanuit een veilige sfeer en persoonlijke aandacht. Dit doe ik o.b.v. de positieve psychologie. Een coach helpt je bij het halen van jouw persoonlijk gestelde doelen. Jij hebt daarbij wel zélf ook de verantwoordelijkheid om actief te werken aan je eigen doelen.

4. Kan ik een vergoeding krijgen voor mijn coachtraject?

In sommige situaties is dit mogelijk. Soms heeft het bedrijf waar je werkt een budget per werknemer voor persoonlijke ontwikkeling of re-integratie beschikbaar dat je vrij kunt besteden aan coaching of een opleiding. Vraag dit na bij de afdeling Personeelszaken, je manager of bekijk jouw CAO.
Een alternatief: kosten voor coaching voor particulieren en zelfstandige ondernemers zijn in bepaalde gevallen aftrekbaar voor de belasting als opleidings- of bedrijfskosten. Neem hiervoor contact op met de Belastingdienst.
Ontvang je een uitkering? Bespreek dan de mogelijkheden met bijv. je UWV Coach of er geld beschikbaar is voor coaching.

5. Voor welke vragen/problemen is coaching geschikt?

Coaching is geschikt voor vragen op het gebied van:

  • beperken van stress in het dagelijks leven
  • ander gedrag aanleren of versterken
  • een gezonde balans werk-privé zoeken
  • bewustwording van en inzicht krijgen in eigen gedrag, gedachten, communicatie en overtuigingen en de gevolgen daarvan
  • omgaan met taakomvang, werkdruk, problemen op het werk en burnout (preventie)
  • loopbaan wensen in kaart brengen of loopbaancoaching
  • competentie- en vaardigheden ontwikkeling (bijv. grenzen leren stellen, verschillende/nieuwe gedragsstijlen ontwikkelen, motivatie en zelfdiscipline verbeteren)
  • begeleiding bij life events zoals: pensionering, van baan of carrière switchen, verhuizen, kinderen krijgen, reorganisatie, (chronische) ziekte of relatie problemen
  • dromen verwezenlijken, inzicht krijgen in eigen doelstellingen en wensen of nieuwe uitdagingen vinden; en de weg ernaartoe in kaart brengen.
  • vraagstukken omtrent seksualiteit en gender
6. Hoe kan ik Coach Hubrecht bereiken?

Mijn telefoonnummer is 06-50961699. Je kunt mij ook per email bereiken via info@coachhubrecht.nl of door het contactformulier op deze website in te vullen.

Hoe werken de diensten
1. Welke diensten biedt Coach Hubrecht aan voor particulieren?

Voor particulieren bied ik 3 pakketten aan: Coaching Online, Coaching Standaard en Coaching Uitgebreid. Op de verschillende pagina’s over deze pakketten op de website vind je informatie over de inhoud, werkwijze en prijs per pakket. Ben jij iemand die liever in de privacy van zijn eigen omgeving werkt aan zichzelf en/of wil je de kosten laag houden, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Coaching Online. Wil je meer en intensievere één-op-één begeleiding en vind je face to face contact prettiger? Kies dan bijvoorbeeld voor Coaching Standaard.

2. Welke coaching biedt Coach Hubrecht aan voor bedrijven?

Bedrijfscoaching is er in diverse soorten en maten. Voor het ene bedrijf is coaching op uurtje-factuurtje wijze het meest geschikt. Voor het andere bedrijf is het handiger om iemand inhouse te hebben die zorgt voor het coachen van het personeel. Inhouse betekent concreet dat ik bijv. 1 keer per maand aanwezig ben op locatie om personeel te coachen. Als bedrijf betaal je dan een abonnementstarief voor die dag en eventuele reiskosten e.d., maar je hebt niet de vaste lasten van een Personeelsfunctionaris die hiervoor in dienst is. Coach Hubrecht biedt beide vormen van coaching aan.

3. Wat houdt de dienst Coaching in projectmatig werken in?

Ik help bedrijven hun manier van projectmatig werken en de snelheid van innoveren te verbeteren. Internationaal wordt bij veel bedrijven Lean Management toegepast om de waarde voor het bedrijf, de klanten en de medewerkers te verhogen door een meer gestructureerde manier van werken waarbij op dagbasis gestuurd wordt op taken en kosten. Om de snelheid van innoveren te versnellen wordt door veel high tech bedrijven en ook steeds meer grote bedrijven in Nederland de Agile/scrum methodiek van werken gebruikt. Een filmpje van Spotify legt deze methodiek snel en leuk uit:
https://labs.spotify.com/2014/03/27/spotify-engineering-culture-part-1/

Privacy
1. Hoe gaat Coach Hubrecht om met wat ik hem vertel?

Jouw privacy is enorm belangrijk voor mij. Alles wat in gesprekken tussen jou en mij wordt gedeeld, blijft geheim. Er zal nooit over de inhoud van coachingsgesprekken worden gecommuniceerd met werkgevers of uitkeringsinstanties. Als professioneel coach hoort dit bij de beroepscode waar ik me aan houd.

2. Hoe gaat Coach Hubrecht om met privacy op zijn website?

In de privacyverklaring die je onderin mijn website vindt, kun je hierover alles lezen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
1. Hoe geeft Coach Hubrecht invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Coach Hubrecht vind het belangrijk dat bedrijven niet alleen maar winst maken om het winst maken, maar dat ze ook iets moeten bijdragen aan de wereld om hen heen. Je kunt bedrijven niet los zien van hun omgeving immers. Daarom geef ik ook coaching aan mensen voor wie dit niet makkelijk bereikbaar is. Denk aan mensen in de bijstand, vluchtelingen en asielzoekers en door instanties erkende dak- en thuislozen die open staan voor coaching.